• Op dinsdag 21 mei zijn Colin Zoet ( trainer Jo 17 ) en Jan Kuiper in de kantine van v.v. Beilen geweest voor de bijeenkomst Kaderbeleid van de KNVB.

Aanwezige verenigingen waren:

• V.V. Beilen
    • Fit Boys (Beilen)
    • De Weide (Hoogeveen)
    • vv Diever-Wapse

Ab van de velde van de K.N.V.B. was de docent. Dit was een vervolg op de bijeenkomst die we hebben gehad met al onze begeleiders en trainers in onze eigen kantine. De bijeenkomst in Beilen draaide allemaal over en rond het thema Kaderbeleid. Binnen dit thema kwam naar voren het verbeteren van de voetbaltechnische functies van onze jeugdtrainer en begeleiders. Daarbij is naar voren gekomen de volgende volgende fases binnen het kaderbeleid te onderscheiden:

* Informeren
    Welke informatie zouden beginnende trainers en begeleiders van de vereniging moeten ontvangen en in welke vorm?

* Begeleiden
    Wat zou een vereniging voor beginnende trainers en begeleiders voor, tijdens en na de eerste trainingen en/of wedstrijd moeten betekenen?

* Opleiden
    Wat kan een vereniging doen om minder ervaren trainers en begeleiders te helpen en te ondersteunen.

Samen met Colin Zoet, Roelof Pauwels, John Slager gaan wij het nieuwe seizoen proberen dit kaderbeleid uit te voeren.

Namens vv Diever-Wapse,

Jan Kuiper